HHGS, Enkät

Är du medlem i HHGS och vad vet du om kårens verksamhet?

Under året har vi tittat närmare på Göteborgs universitets studentkårer. Turen har nu kommit till Handelshögskolans i Göteborgs Studentkår - HHGS. Den samlar studenter och doktorander inom bland annat ekonomi, juridik och miljövetenskap. Vi tog oss ut till kårens institutioner för att höra vad studenterna vet om kårens verksamhet.

susanna

Susanna Ahlström, 23 år, studerar företagsekonomi
– Jag har glömt att förnya medlemskapet den här terminen men jag har varit med i kåren tidigare. Då var det mest för att kunna gå till Handelspuben och den senaste tiden har jag inte varit där så mycket. Det känns också som att det mesta som kåren anordnar faktiskt går att göra utan medlemskap. 

haidar2

Haidar Sakhizadeh, 24 år, studerar logistik.
– Nej, jag vet inte så mycket mer om kåren än att den finns, det hade varit bra med mer information. Jag tror att kåren kan vara bra när man börjar i en ny klass, att de kan hjälpa en att få snabbare kontakt med klasskompisarna. Och trivs du bra i gruppen så presterar du bättre i skolan! 

josefine2

Josefin Taljegård, 22 år, studerar företagsekonomi.
– Ja, jag har varit engagerad i spexgruppen. För två år sedan spelade jag en gammal tant när vi uppträdde i Stenhammarsalen och förra året var jag med och delade ut medaljer till de som deltog i ensemblen. Men nu är jag inte jätteengagerad, jag tränar konståkning på elitnivå och det tar mycket av min tid. 

mats2

Mats Jonsson, 21 år, studerar företagsekonomi.
– Nej, det verkar onödigt. Jag har aldrig någonsin känt att jag skulle ha någon nytta av det. Jag skulle nog inte vara med ens om det var gratis men särskilt inte nu när jag tvingas att betala för det!

julia2

Julia Andersson, 22 år, studerar juridik.
– Ja, men jag har inte fått mitt inbetalningskort än. Jag är inte så insatt i deras arbete men jag vet att de håller i en del trivselfrågor. Till exempel vet jag att de anordnar tentafrukostar. 

joel2

Joel Nordlund, 19 år, studerar logistik.
– Ja. Jag måste helt enkelt ha missat att det var frivilligt för jag fick intrycket att det var obligatoriskt, haha. Jag utgår från att de hittar på aktiviteter, att grilla i skogen vore roligt!

john2

John Fridén, 25 år, studerar juridik.
– Nej. Det har inte varit ett aktivt val dock, jag är helt ny och missade nollningen för att jag jobbade extra och det känns som att det är då kåren rekryterar. Jag vet inte riktigt vad de gör men vem vet, jag kanske går med framöver. 

lydia2

Lydia Wardale, 20 år, studerar företagsekonomi.
– Ja. Jag är utbytesstudent från Australien och tänkte att ett medlemskap i kåren är ett bra sätt att vara med om roliga äventyr och lära känna svenskar. Och hon som informerade om kåren på Handelspuben var väldigt rolig och underhållande!

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.