Sommarkurs

Studenten Bilge Gül och teknikern Mattias "Mappe" Persson förbereder inför vernissagen. Foto: Violetta Kovacka.

Sommarkursen blev vernissage

Sommaren lämnar oss med stormsteg. Till vissa av Göteborgs universitets institutioner har studenterna börjat dyka upp för introduktion och ”nollning” och den officiella terminsstarten är veckan bort. Men det är inte alla som lagt tentaplugget och redovisningarna åt sidan tills hösten knackat på.


Bilge Gül och hennes kursare har under sommaren läst Fotografiskt projektarbete på Akademin Valand. Idag öppnar utställningen av deras projektarbeten på galleri Monitor.
– Vi har jobbat med att kontextualisera våra bilder och utveckla den kreativa processen kring fotograferandet och det har varit otroligt lärorikt, säger Bilge. 

Hon är en av de tjugotal som läste 15-poängskursen som examineras på tisdag den 22:a augusti.
– Det är min första sommarkurs och då har jag ändå läst vid Göteborgs universitet i många år. Just den här kursen tror jag lämpar sig bra på sommaren för dem som läst den för att den inte har så strama ramar. Nu visste vi att det ingick tre veckor av eget arbete och det har funkat bra, för mig i alla fall, säger Bilge.

Den enda nackelen som hon upplevt med att läsa en sommarkurs är att tillgången till lokalerna varit begränsad.
– Under juli månad var lokalerna stängda i några veckor. Den digitala hubben var stängd och de som behövde sitta där kunde inte det. Det påverkade inte mig men jag vet att några kursare tog upp det. 

Bilge själv har byggt sitt projektarbete på bilder tagna på Instagram.
– Jag har gjort en mp4 – fil av mina bilder. Det kommer alltså att vara en videoprojektion av bilderna med tillhörande kommentarer jag fått. Projektet har haft kvinnan i fokus och hur olika looks genererar olika respons, säger Bilge.

Vernissagen startar fredag den 18:e augusti och avslutas den 21a augusti och går att besöka mellan klockan 16 och 19.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.