Studentröster

Studentröster under året

 Under vårterminen tittade vi närmare på de olika studentkårerna vid Göteborgs universitet. I samband med detta frågade vi studenterna vid respektive institution vad de vet om kårens uppdrag och om de är medlemmar. Det här är vad några av studenterna svarade. Vi fortsätter vår spaning i höst som du kommer att kunna läsa om i våra kommande två nummer.

IMG 5817 Anna

Anna Knetsch, 26 år, läser Globala studier
– Jag är med i kåren, det hör liksom till när man pluggar och jag tycker att det är bra och viktigt att studenterna stödjer kårernas verksamhet. Men jag tycker inte att de är närvarande – men mer info vore bra!

 IMG 5822 Viktor.Eklöf

Viktor Eklöf-Eriksson, 25 år, läser Afrikastudier
– Ja, jag är medlem och brukar vara inne på deras hemsida ibland, men jag tycker inte att jag märker av deras närvaro. Många studenter vet nog inte ens att det finns en kår. 

fanny schill IMG 6487 

Fanny Schill, 22 år, läser till Lärare
–Jag var medlem, för att få en studentbostad, men sen när boendet löste sig på annat sätt så gick jag ur. Man får inte reda på så mycket om deras verksamhet. 

 Nemat Battah

Nemat Battah, 23 år, utbytesstudent från Jordanien, läser Master i World Music
– Ja. I samband med att jag köpte biljett till en fest i början av terminen blev jag medlem i kåren. Så jag får de där mejlen, men jag är inte alls engagerad. 

 Helene Rydén

Helene Rydén, 28 år, läser till bildlärare
–Ja, jag är medlem och då i konstkåren. Det kändes som en bra sak att stödja plus att man fick förtur i studentbostadskön. 

Elena Calderon, 23 år, läser master i klassisk musik
– Jag är inte medlem och vet inte så mycket om deras verksamhet. Men det låter bra att de finns och jag skulle gärna vilja ha mer info. 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.