Intervju, Rektor Eva Wiberg

"Ett under att jag ens minns den kvällen"

Eva Wiberg, föreslagen till att ta över uppdraget som Göteborgs universitets rektor den 1 juli i år, berättar om en ovanlig kväll. 

"Jag är en gammal sjukampare så det var inte så mycket rajtantajtan under min tid som student. Dessutom pluggade och bodde jag i Rom när jag läste och där var det en helt annan kultur kring det här med att vara studentikos. 

Men så har jag då en lillebror som läste på Lunds universitet. Vid ett tillfälle, när jag var på besök hemma i Lund, bestämde han och hans vänner sig för att visa mig lite av det där med hur studentlivet egentligen skulle vara. Enligt dem då. 

Jag gick med på att följa med på en filmafton, i en hörsal på universitet. Och när jag kom in så stod där backar med öl, popcorn, chips ja, vad som kändes som allt möjligt. I en läsesal! Det var riktigt intressant! 

Vi skulle dessutom se filmen ‘In the search of the Holy Grail’. Varje gång de mest kända episoderna i filmen kom så dunkades det med öl flaskor och skålades och skreks ‘one more time!’. Och det var inte en gång, om jag säger så. 

Det är väl ett under att jag ens minns den kvällen, men det var en upplevelse.” 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.