Kalender

06 December 2020 - 06 Januari 2021
 • Fönsterutställning fri konst och konsthantverk

  Studenter som examinerade från fri konst och konsthantverk på HDK-Valands kandidat- och masterprogram 2020 ställer ut sin konst och konsthantverk i en gemensam fönsteruställning. 

  Utställningen sker på Olof Palmes plats på Järntorget och går att se från den 28 november till den 2 januari. 

  Besök evenemangets Facebooksida för mer information om utställningen. 

  Var: Olof Palmes plats, Göteborg.

  Tider:

   

 • Forskaren som aktivist: Catharina och Håkan Thörn

  I samarbete med Folkuniversitetet arrangerar Jonsereds Herrgård vid Göteborgs universitet föreläsningsserien forskare som aktivist där forskarens samhällsengagemand diskuteras. Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

  Den 8 december deltar forskarparet Catharina och Håkan Thörn, docent i kulturvetenskap respektive professor i sociologi vid Göteborgs universitet, i ett digitalt samtal om vetenskap, livet, globalisering, samhällsbyggnad, stadsutveckling och sociala rörelser. 

  Samtalet sänds live via evenemangets Facebooksida och du kan ställa frågor direkt i livechatten. 

  Var: Online.

  Tider: 19:00 – 20:00

   

 • Batikhäxa och cis-person

  Den 9 december arrangerar Institutionen för svenska språket ett seminarium där Ola Karlsson (Språkrådet) och Anders Svensson (Språktidningen) pratar om den årliga nyordslistan, som på senare år fått uppstramade urvalskriterier och hur man behandlar känsliga och laddade ord.

  Du kan ta del av seminariet via Zoom (håll utkik här för zoom-länk).

  Var: Online.

  Tider: 10:15 – 11:45

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.