Kalender

Tisdag, 24. Mars 2020
 • 2lång 4ever - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg.

  Den 10 januari öppnar utställningen 2Lång 4Ever där 44 studenter vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet, undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår. Studenterna vid HDK har under hösten 2019 gått in i Riksarkivets Landsarkiv för att undersöka dess spår och gränssnitt. Resultatet är en utställning som undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår.

  Utställningen pågår fram till den 9 april och kan ses under följande öppettider:
  Måndag-onsdag: 10.00 - 16.00
  Torsdag: 12.00-20.00
  Fredag: 12.00-16.00
  *Lördag: 10.00 - 15.00 (*Första helgfria lördagen i månaden)

  Var: Arkivgatan 9, Göteborg.

  Tider:

   

 • Vad fan är liberal arts?

  Fredag den 13 mars hålls vernissage för utställningen "Vad fan är Liberal Arts?" av Frida Jensen, student vid kanidatprogrammet i liberal arts, i samarbete med Göteborgs universitet och insitutionen för filosofi, lingivistik och vetenskapsteori. 

  Uställningen möter missuppfattnigen om att kandidatprogrammet Liberal arts på GU är en konstutbildning och innehåller verk som är inspirerade av innehållet från utvalda kurser på programmet.

  Utställningen visas på Humanisten mellan den 13 mars - 13 april. För mer information om utställningen och vernissagen klicka här. 

  Var: Humanisten, Renströmsgatan 6.

  Tider:

   

 • Besökskvällen på Handelshögskolan

  17:00 - 20:00 

  Tisdag den 24 mars anordnar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet öppet hus för dig som är intresserad av fakultetens utbildningar. Under besökskvällen får du ta del av en presentation av grundprogrammen Ekonomie kandidatprogram, Juristprogrammet, Samhällsanalysprogrammet, Logistikprogrammet och Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram.

  På plats finns även studenter, alumner, programansvariga och studievägledare som svarar på frågor kring utbildningarna och hur det är att studera på Handelshögskolan. 

  Under besökskvällen erbjuds även en rundvandring i lokalerna samt lättare tilltugg. Besökskvällen är gratis och öppen för alla men kräver föranmälan. Anmäl din plats senast den 22 mars via detta formulär: https://link.gu.se/Events/5274/Apply .

  Var: Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg.

  Tider: 17:00 – 20:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.