Kalender

Fredag, 20. Mars 2020
 • 2lång 4ever - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg.

  Den 10 januari öppnar utställningen 2Lång 4Ever där 44 studenter vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet, undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår. Studenterna vid HDK har under hösten 2019 gått in i Riksarkivets Landsarkiv för att undersöka dess spår och gränssnitt. Resultatet är en utställning som undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår.

  Utställningen pågår fram till den 9 april och kan ses under följande öppettider:
  Måndag-onsdag: 10.00 - 16.00
  Torsdag: 12.00-20.00
  Fredag: 12.00-16.00
  *Lördag: 10.00 - 15.00 (*Första helgfria lördagen i månaden)

  Var: Arkivgatan 9, Göteborg.

  Tider:

   

 • Vad fan är liberal arts?

  Fredag den 13 mars hålls vernissage för utställningen "Vad fan är Liberal Arts?" av Frida Jensen, student vid kanidatprogrammet i liberal arts, i samarbete med Göteborgs universitet och insitutionen för filosofi, lingivistik och vetenskapsteori. 

  Uställningen möter missuppfattnigen om att kandidatprogrammet Liberal arts på GU är en konstutbildning och innehåller verk som är inspirerade av innehållet från utvalda kurser på programmet.

  Utställningen visas på Humanisten mellan den 13 mars - 13 april. För mer information om utställningen och vernissagen klicka här. 

  Var: Humanisten, Renströmsgatan 6.

  Tider:

   

 • Grammatikfestival 2020

  10:00 - 17:00 

  I samband med den nationella grammatikdagen anordnar Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet en årlig Grammatikfestival. Temat för årets festival är grammatik och undervisning.

  Festivalen är en fullspäckad heldag med bland annat föreläsningar, presentationer av aktuell forskning och mingel. Här kan du läsa mer om Grammatikfestivalens programpunkter.

  Var: Humanisten, Renströmsgatan 6.

  Tider: 10:00 – 17:00

   

 • Öppen föreläsning: Känslor i domstol

  13:15 - 15:00 

  Fredag den 20 mars anordnar Juridiska föreningen vid Handelshögskolan en öppen föreläsning på temat känslor i domstol. Föreläsningen är den del av föreningens föreläsningsserie inriktad på humanjuridik.

  Föreläser gör Björn Hurtig, brottmålsadvokat, och Moa Bladini, lektor vid juridiska institutionen, och kommer bland annat att berätta om sina erfarenheter av att arbeta som försvarare i uppmärksammade brottmål samt aktuell forskning kring emotioner och emotionshantering i domstol.

  För mer information om föreläsningen samt anmälan klicka här. 

  Var: Malmstenssalen, Handelshögskolan.

  Tider: 13:15 – 15:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.