Kalender

Måndag, 16. Mars 2020
 • 2lång 4ever - En arkivutställning om Andra Långgatan i Göteborg.

  Den 10 januari öppnar utställningen 2Lång 4Ever där 44 studenter vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet, undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår. Studenterna vid HDK har under hösten 2019 gått in i Riksarkivets Landsarkiv för att undersöka dess spår och gränssnitt. Resultatet är en utställning som undersöker Andra Långgatans tidslager genom arkivens fragmentariska spår.

  Utställningen pågår fram till den 9 april och kan ses under följande öppettider:
  Måndag-onsdag: 10.00 - 16.00
  Torsdag: 12.00-20.00
  Fredag: 12.00-16.00
  *Lördag: 10.00 - 15.00 (*Första helgfria lördagen i månaden)

  Var: Arkivgatan 9, Göteborg.

  Tider:

   

 • Vad fan är liberal arts?

  Fredag den 13 mars hålls vernissage för utställningen "Vad fan är Liberal Arts?" av Frida Jensen, student vid kanidatprogrammet i liberal arts, i samarbete med Göteborgs universitet och insitutionen för filosofi, lingivistik och vetenskapsteori. 

  Uställningen möter missuppfattnigen om att kandidatprogrammet Liberal arts på GU är en konstutbildning och innehåller verk som är inspirerade av innehållet från utvalda kurser på programmet.

  Utställningen visas på Humanisten mellan den 13 mars - 13 april. För mer information om utställningen och vernissagen klicka här. 

  Var: Humanisten, Renströmsgatan 6.

  Tider:

   

 • After work med forskare: Hoten mot hälsan

  17:30 - 19:00 

  Afterwork med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 16 mars är temat pandemier - hur stort är egentligen hotet mot vår hälsa? Vilka är de främsta riskerna? Hur sårbart är samhället och vilken beredskap finns? Hur bör myndigheter hantera kommunikationen i en tid av växande faktaresistens? Vilket ansvar har medierna när falska nyheter och myter sprider sig?

  Medverkar gör:
  Anders Tegnell, infektionsläkare, doktor i medicin vid Linköpings universitet och statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten. Expert på smittskydd.
  Bengt Johansson, professor vid insitutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Expert på kriskommunikation och medier. 
  Johan Woxenius, professor I företagsekonomi, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Expert på virus effekter på samhällsekonomi och näringsliv.

  Var: Pustervik, Göteborg.

  Tider: 17:30 – 19:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.