Kalender

Tisdag, 22. Oktober 2019
 • Myt att ett glas vin är bra för äldre

  12:15 - 13:00 

  Tillsammans med Folkuniversitetet arrangerar Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet lunchföreläsningar där ny forskning presenteras och diskuteras. Frida Dangardt, Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA), föreläser om myten kring föreställningen om att ett glas vin om dagen kan vara bra för äldre. 

  Var: Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet, Sprängskullsgatan 19.

  Tider: 12:15 – 13:00

   

 • Ett HUM om: Litteratur och vithetskritik

  18:00 - 19:00 

  Föreläsningsserien "Ett hum om..." anordnas av Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet och lyfter fram humanistiska perspektiv på samtida frågor. Den 22 oktober håller Therese Svensson, doktorand vid Göteborgs universitet, en föreläsning där hon berättar om sin forskning med hjälp av det vithetskritiska perspektivet och beskriver begrepp som kolonialisering, rasifiering och vithet i förhållande till språkvetenskaplig arbetslitteratur.

  Fri entré, ingen föranmälan krävs. 

  Var: Göteborgs stadsbibliotek.

  Tider: 18:00 – 19:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.