Kalender

Fredag, 11. Oktober 2019
 • Gothenburg design festival

  För tredje året i rad anordnar Högskolan för design och konsthantverk (HDK) tillsammans med Göteborg & Co, Röhsska museet, Kulturhuset Blå Stället, Göteborgs Stad med flera - Gothenburg design festival - en fullspäckad vecka med aktiviteter där nya designideér utforskas och experiment genomförs tillsammans med nationella och internationella utövare.

  Tillsammans med ett tjugotal samarbetspartners öppnar HDK upp sina lokaler och sinnen för att visa, testa, berätta och samtala om vad design kan innebära och hur den kan bidra till att skapa en mer hållbar framtid. Festivalveckans programpunkter bjuder bland annat på föreläsningar, workshops och utställningar. Du hittar programmet i sin helhet på gothenburgdesignfestival.se.

  Festivalen pågår mellan den 7 och 13 oktober.

  Var: Se respektive programpunkt.

  Tider:

   

 • Öppet Hus på Akademin Valand och HDK

  11:00 - 17:00 

  Högskolan för design och konsthantverk och Akademin Valand bjuder in till öppet hus för att fira den nya gemensamma institution för konst och design. Dagen kommer bland annat att bjuda på rundvandring i verkstäder, workshops och utställningar.

  För dig som är nyfiken på utbildningarna vid institutionen finns även möjlighet att träffa både lärare och studenter vid HDK och Valand som kan svara på frågor kring utbildningarna. Mer information om programpunkterna samt tider hittar du här. 

  Var: Kristinelundsgatan 6-8 samt Vasagatan 50, Göteborg

  Tider: 11:00 – 17:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.