Kalender

Onsdag, 17. April 2019
 • Vetenskapsfestivalen: "Women of Mathematics throughout Europe - a Gallery of Portraits"

  Att arbeta inom matematik kan vara en utmaning och som kvinna inom matematik kan det innebära olika svårigheter. Med fotografier (av Noel Tovia Matoff) och intervjuer(av Sylvie Paycha och Sara Azzali) med tretton kvinnliga matematiker från olika delar av Europa ger utställningen en inblick i matematikens värld.

  Utställningen är en del av Vetenskapsfestivalen och arrangeras av Institutionen för matematiska vetenskaper. Utställningen pågår mellan den 4 april - 18 april. Läs mer här för datum och öppettider. 

  Var: Chalmers, Chalmersplatsen 1 Entrén, Chalmers tvärgata 3 och utanför Euler, Skeppsgränd 4.

  Tider:

   

 • Så här jobbar vi med tränings- och matchanalys i IFK Göteborg.

  15:15 - 16:30 

  Under vårterminen 2019 arrangerar temaforskargruppen vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap en seminarieserie om utbildning och matchanalys. Seminarierna är gratis och riktar till forskare, tränare och andra intresserade som vill diskutera förutsättningar, resultat samt hur att påverka träning och matcher för resultatoptimering.

  Vårens första av totalt fem seminarium äger rum den 17 april och gästas av Linda Breding från IFK Göteborg. Här kan du läsa mer om detta samt kommande seminarium.

  Var: Pedagogen, Västra hamngatan 25, Hus C, Sal CE:38, Läroverksgatan 5.

  Tider: 15:15 – 16:30

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.