Kalender

Onsdag, 10. April 2019
 • Vetenskapsfestivalen: "Women of Mathematics throughout Europe - a Gallery of Portraits"

  Att arbeta inom matematik kan vara en utmaning och som kvinna inom matematik kan det innebära olika svårigheter. Med fotografier (av Noel Tovia Matoff) och intervjuer(av Sylvie Paycha och Sara Azzali) med tretton kvinnliga matematiker från olika delar av Europa ger utställningen en inblick i matematikens värld.

  Utställningen är en del av Vetenskapsfestivalen och arrangeras av Institutionen för matematiska vetenskaper. Utställningen pågår mellan den 4 april - 18 april. Läs mer här för datum och öppettider. 

  Var: Chalmers, Chalmersplatsen 1 Entrén, Chalmers tvärgata 3 och utanför Euler, Skeppsgränd 4.

  Tider:

   

 • Språkcafé

  16:00 - 18:00 

  Varannan onsdag bjuder Göteborgs universitet in till språkcafé där du som nyanländ ges möjlighet till att lära dig svenska på ett intressant och roligt sätt genom korta föreläsningar och samtal. För dig som är svensk student eller personal vid Göteborgs universitet har du möjlighet att knyta kontakt med nya svenskar och samtala med dem så att de får tillfälle att öva på svenska språket.

  Språkcafé inleds med en föreläsning om cirka 20 minuter och därefter följer fika. 

  Var: Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet,Sprängkullsgatan 23.

  Tider: 16:00 – 18:00

   

 • Klimat och hållbara städer - Globala målen 11 & 13

  18:00 - 19:30 

  I föreläsningsserien Globala mål berättar två forskare från Göteborgs universitet och Chalmers vid varje föreläsning om två av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling i Agenda 2030. 

  Den 10 april föreläser Ylva Norén Bretzer, forskare vid förvalningshögskolan (Göteborgs universitet), och Maria Taljegård, doktorans inom hållbara transport- och energisystem (Chalmers), om mål 11 hållbara städer och samhällen samt mål 13 om att bekämpa klimatförändringarna. 

  Föreläsningen är gratis och öppen för alla. Mer om eventet hittar du här. 

  Var: GMV, Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg.

  Tider: 18:00 – 19:30

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.