Kalender

Torsdag, 4. April 2019
 • Världens solo och duo

  12:15 - 13:00 

  Studenter från Världsmusikprogrammet vid Högskolan för scen och musik ger en lunchkonsert. Konserten är gratis och öppen för alla. 

  Var: Ohlinsalen B301, Högskolan för scen och musik, Fågelsången 1.

  Tider: 12:15 – 13:00

   

 • Vetenskapsfestivalen: "Women of Mathematics throughout Europe - a Gallery of Portraits"

  16:30 

  Att arbeta inom matematik kan vara en utmaning och som kvinna inom matematik kan det innebära olika svårigheter. Med fotografier (av Noel Tovia Matoff) och intervjuer(av Sylvie Paycha och Sara Azzali) med tretton kvinnliga matematiker från olika delar av Europa ger utställningen en inblick i matematikens värld.

  På invigningen som är den 4 april medverkar en av utställningens skapare, och därefter paneldiskussion "Life as a mathematician: what it is to be a mathematician and if and how it differs for men and women". 

  Utställningen är en del av Vetenskapsfestivalen och arrangeras av Institutionen för matematiska vetenskaper. Utställningen pågår mellan den 4 april - 18 april. Läs mer här för datum och öppettider. 

  Var: Chalmers, Chalmersplatsen 1 Entrén, Chalmers tvärgata 3 och utanför Euler, Skeppsgränd 4.

  Tider: 16:30 –

   

 • GPCC på Vetenskapsfestivalen: Vård efter sexuellt våld där Dr Mukwege arbetar

  18:30 - 19:30 

  Marie Berg är professor och barnmorska vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa/GPCC vid Göteborgs universitet. Marie Berg har arbetat nära Dr Dennis Mukwege som 2018 var en av de som tilldelades Nobels fredspris för sitt arbete med att behandla och rehabilitera personer som utsatts för sexuellt våld.

  Läs mer om föreläsningen här. 

  Var: Pedagogen, Västra hamngatan 25, Hus A, Sal AK2 137.

  Tider: 18:30 – 19:30

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.