Kalender

Onsdag, 3. April 2019
 • Forskarpodden: Målmedvetenskap

  17:00 - 17:45 

  I podden Målmedvetenskap möts forskare från Göteborgs universitet och Chalmers Tekniska Högskola och pratar om forskning, samverkan och FN:s Globala mål för hållbar utveckling. Under Vetenskapsfestivalen spelas ett av avsnitten in med publik. 

  Medverkar gör:
  Maria Edström som forskar om yttrandefrihet och jämställdhet, vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet.
  Martin Hultman som forskar om bland annat klimatförnekelse och energihistoria, vid institutionen för teknikens ekonomi och organisation, Chalmers. 

   

  Var: Universeum

  Tider: 17:00 – 17:45

   

 • AW med forskare: Hur påverkar AI samhället och vår självbild?

  18:30 - 20:00 

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 3 april är temat artificiell intelligens och hur AI utmanar redan exklusivt mänskliga områden. 

  Medverkar gör:
  Charlotta Kronblad, doktorand och expert på digitaliseringen av juristbranschen, Chalmers Tekniska Högskola. 
  Dorna Behdadi, doktorand i praktisk filosofi och expert på moraliskt agentskap hos andra entiteter än människor, Göteborgs universitet.
  Agneta Ranerup, professor och expert på e-hälsa och e-government, Göteborgs universitet.
  Lars Hansen, doktor i sociologi, expert på automatisering och robotisering av arbetslivet och tidigare strategisk IT-chef, Göteborgs universitet.

  Moderator för kvällen är Mattias Hagberg, journalist och författare. 

  Var: Pustervik, Järntorgsgatan 12, Göteborg.

  Tider: 18:30 – 20:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.