Kalender

Onsdag, 27. Mars 2019
 • VÅGA! Utbilda dig inom design, konst, mode, hantverk.

  Träffa konstnärliga utbildningar på Blå Stället mellan den 25-29 mars. Ta del av workshops, föreläsningar, utställningar och tips när Högskolan för design-och konsthantverk tillsammans med andra eftergymnasiala utbildningar i Västragötalandsregionen och Kultur i Väst arrangerar temadagen VÅGA!

  Läs mer om programpunkterna och tider här. 

  Var: Blå Stället, Angereds Torg 13.

  Tider:

   

 • Språkcafé

  16:00 - 18:00 

  Varannan onsdag bjuder Göteborgs universitet in till språkcafé där du som nyanländ ges möjlighet till att lära dig svenska på ett intressant och roligt sätt genom korta föreläsningar och samtal. För dig som är svensk student eller personal vid Göteborgs universitet har du möjlighet att knyta kontakt med nya svenskar och samtala med dem så att de får tillfälle att öva på svenska språket.

  Språkcafé inleds med en föreläsning om cirka 20 minuter och därefter följer fika. 

  Var: Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet, Sprängkullsgatan 23.

  Tider: 16:00 – 18:00

   

 • Ett HUM om: Vid vägskälet

  18:00 

  Under våren 2019 fortsätter föreläsningsserien "Ett hum om..." där Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet anordnar föreläsningar som lyfter fram humanistiska perspektiv på samtida frågor. 

  Den 27 mars föreläser Michael Azar, professor i idé och lärdomshistoria, om ödestankens historia från kung Oidipus vid korsvägen till Donald Trump i atomåldern.

  Var: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, Göteborg

  Tider: 18:00 –

   

 • Mönster och möjligheter: Genus och gestaltning i 1700-talsopera

  18:00 - 19:30 

  Den 27 mars håller Kristina Hagström-Ståhl, professor vid Högskolan för scen och musik, och Tove Dahlberg, operasångare och doktorand vid Stockholms konstnärliga högskola, en forskningsföreställning med efterföljande samtal. 

  Boka dina biljetter till föreställningen här. 

  Var: Schildknechtteatern D301, Artisten, Fågelsången 1, Göteborg.

  Tider: 18:00 – 19:30

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.