Kalender

Onsdag, 13. Mars 2019
 • Ett HUM om: Demokrati och stadsutveckling i dagens Europa.

  13:00 - 15:00 

  Under våren 2019 fortsätter föreläsningsserien "Ett hum om..." där Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet anordnar föreläsningar som lyfter fram humanistiska perspektiv på samtida frågor. 

  Den 13 mars föreläser Catharina Thörn, fil. doktor i sociologi och docent i kulturstudier vid Göteborgs universitet, om städers roll för demokratin genom historien och hur förändringar av staden har lett till ökande segregation. Läs mer om föreläsningen här.

  Föreläsningen är gratis men antalet platser är begränsade. Anmälan sker till: Mattias.Kastel@varldskulturmuseerna.se . 

  Var: Värdskulturmuseet, Södra Vägen 54, Göteborg

  Tider: 13:00 – 15:00

   

 • Språkcafé

  16:00 - 18:00 

   Varannan onsdag bjuder Göteborgs universitet in till språkcafé där du som nyanländ ges möjlighet till att lära dig svenska på ett intressant och roligt sätt genom korta föreläsningar och samtal. För dig som är svensk student eller personal vid Göteborgs universitet har du möjlighet att knyta kontakt med nya svenskar och samtala med dem så att de får tillfälle att öva på svenska språket.

  Språkcafé inleds med en föreläsning om cirka 20 minuter och därefter följer fika. 

  Var: Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet, Sprängkullsgatan 23.

  Tider: 16:00 – 18:00

   

 • After work med forskare: Britternas Brexit

  17:30 - 19:00 

  Afterwork med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 13 mars är temat Brexit och vad som kommer att hända när Storbritannien lämnar EU den 29 mars. 

  Medverkar gör Adrian Hyde-Price, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och expert på internationella relationer i Europa. Jens Norrby, doktorans i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet och expert på Storbritanniens historia, Europas historia och Brexit. Mattias Hagberg, journalist och författare, modererar samtalet. 

  Var: Pustervik, Järntorgsgatan 12

  Tider: 17:30 – 19:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.