Konstiga dörrar. Dörrarna i Annadalsseminariet är försedda med dörröppnare. Men dörren öppnas rakt på rullstolen både i entrén och hissen. Foto: Stefan Mathisson

Annedalsseminariet: dörrarna går till attack

 

Annedalsseminariet är en stor ljusgul byggnad vid Linnéplatsen och är en del av Campus Linné. Byggnaden användes först som folkskollärar­seminarie och stod klar för 102 år sedan. Huvudentrén är ståtlig med stentrappan som delar sig i två, dock inte anpassad för rullstol. Efter en lång backe till baksidan hittar vi en ramp. När Iki Gonzalez trycker på dörröppnaren flyger dörren upp rakt på henne.
– Man vill ju inte bli angripen av dörren, kommenterar hon bistert.

Vi rullar in i kaféet som har höga trösklar och är svåra att ta sig över. Juice­paketet Iki Gonzalez Magnusson vill köpa står högst upp i kylen och hon får be om hjälp.
Det finns en hiss i det ena trapphuset och när Iki Gonzalez Magnusson trycker på dörröppnaren händer samma sak igen – dörren går upp på rakt henne. Det är en förutsättning att man ska vara gående för att hinna backa undan.

Nere på bottenplan får Hanna af Ekström och Iki Gonzalez Magnusson se lösningen med en ramp och en trappa bredvid varandra.
– Det här är nice. En ramp och en trappa. Inga konstigheter!
Längre in på samma plan ligger två toaletter, varav den ena ska vara handikappanpassad. Det ser bra ut så långt att det finns räcken vid toalettstolen. Men utrymmet är för trångt, vilket ger toaletten underkänt.

clara tortosa

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.