"Vietnam sitter kvar i kroppen"


Idag skriver jag tiotusen meter upp i luften. Jag har precis druckit en riktigt god kopp svart te. Vietnam sitter kvar i kroppen och jag får anstränga mig för att hänga med i engelskan, för att inte säga Xin cam on istället för Thank you. Detta trots att hela universitetskursen har varit på engelska.

Det är Vietnam som fastnar. Nu har jag fem dagar i Sverige och tillåter mig själv att ta ett tidigt påsklov för att hinna träffa mina föräldrar och pojkvännen. Kursen "examensarbete i globala studier" börjar först på tisdag för att vänta in alla som varit ute på äventyr. Det är fantastiskt att få gå i en klass där alla har så mycket spännande historier med sig. Kunskap från hela världen möts. Nu är det dags att lämna klassgemenskapen för att redan i början av nästa vecka ge mig av på nya, egna äventyr.

Jag ska skriva min C-uppsats i Mexiko City. Handledningen sker via Skype. Faktum är att jag till och med ska ha svensk sjukgymnastik via nätet. Det är inte konstigt att en viss förvirring angående både tid och rum uppstår. Vem som befinner sig var blir mindre och mindre viktigt. Kommunikation kan ibland fungera lika bra mellan Hanoi och Göteborg som mellan Kungsbacka och Lidköping. Det inger en viss trygghet. Var vi än åker i världen bär vi med våra gemensamma erfarenheter medan vi arbetar mot samma mål.

En bättre värld där hållbarhet och global rättvisa får stå i fokus. Hur fint är inte det?

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.