Nygammal vardag i Köpenhamn

 På instagram dök meddelanden från Köpenhamns barer upp. "Är du amerikan och vill dränka dina sorgen? Visa ditt amerikanska pass så bjuder vi på öl." Kan det bli mer Köpenhamn än så?

 Ytterligare en dag senare var många redo att bryta tystnaden och börja analysera. Precis som exakt alla andra gör nu trots att en dryg vecka passerat. Opinionsmätningar, rasism, sexism, högsta domstolen, e-mail, klass, utbildning, klimatet, senaten och kongressen. Allt ska avhandlas och intresset ser inte ut att svikta. Vad ska Trump hitta på härnäst? Var det bara ett hot eller ska muren mot Mexiko byggas?

Det får mig att tänka på ett annat val, en annan TV-sänd valvaka. En bekant pekade på TVn och frågade "Hur länge ska det här hålla på då?" och fick svaret "I fyra jävla år!"

För övrigt är USA-valpodden av SR riktigt bra, framförallt med Ginna Lindberg och topp-gästen Britt-Marie Mattsson. Nu fortsätter en ny vardag här på FN i Köpenhamn. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.