Livet som juriststudent och komiker kan bli fööör mycket ibland.

dikmen blogg IMG 1866

Jag var nyligen på inspelning i Stockholm för min nystartade youtube-kanal och dagen efter hade jag en tenta i Göteborg, där jag för övrigt bor. Tåget till Stockholm åkte 5 på morgonen så jag hann inte sova natten innan inspelningen. På tåget dit var jag tvungen att plugga för hade som sagt tenta dagen efter och hade mycket plugg ta. Tåget var 1,5 timmar försenat så TV4 som jag är i samarbete med och som låg bakom inspelningen stressade sönder mitt liv för att vi hade bokat en sal i Stockholm mellan 9-11 och jag var framme på stationen 09:30. 

Därifrån var jag tvungen att ta taxi, taxikön var dessutom flera meter lång vilket jag aldrig har varit med om - och Stockholmstrafiken var ett helvete. Aldrig fattat varför det är just när man absolut inte får komma försent som allt skit ska hända. Jag fick byta om i taxin och fick sminka mig själv medan chauffören kollade snett på mig (låter jättedramatiskt men i själva verket fick jag köpa ett täckstift från apoteken och täcka två finnar). Med någon timmes sömn, en hjärna fylld med juridiska paragrafer om vilken förälder som ska få vårdnaden om barnen vid skilsmässa och nu endast 45 minuters tid för att spela in en video var det dags för mig att skita i juridikplugget, glömma bort allt annat som är "jag" och gå in i karaktär - en karaktär som är raka motsatsen, som knappt kan svenska och beter sig som en 6 åring i vuxen kropp.

Inspelningen gick som tur bra, jag insåg att det är när jag är som absolut tröttast och inte har utrymme för att riktigt tänka efter jag också är som bäst. För att lyckas med ett hektiskt "dubbelliv" som detta får man inte ifrågasätta sig själv för man har helt enkelt varken tiden eller energin för att göra det. Jag var tvungen att inom loppet av några minuter skita i juridiken och direkt gå in i en karaktär, jag hade inget utrymme för att ifrågasätta min förmåga och tveka på mig själv och när jag tänker tillbaka så inser jag hur mycket situationer likt denna har hjälpt mig. Efter inspelningen var det dags att sätta sig på tåget till Göteborg och ta fram lagboken.

Några dagar senare, idag, fick jag reda på att jag klarade tentan! Jag missade alla föreläsningar förutom en pga inspelningar och brist på sömn, jag försov mig dessutom tentadagen, men jag klarade mig! Jag klarade mig på pricken, ett poäng mindre och jag hade blivit underkänd, jag har aldrig varit lyckligare för ett så lågt resultat! Youtube-kanalen är dessutom ute och videon jag spelade in med TV4 blev en success! 

Att leva ett dubbelliv kan vara ett rent ut sagt helvete, men när det väl går bra så finns det inget bättre. Många frågar mig om jag orkar med två så krävande karriärer, och svaret är nej, jag orkar verkligen inte. Men jag är tacksam för att få göra det jag älskar, det är många som skulle offra oerhört mycket för att få chansen till en juristutbildning eller ett liv som komiker, jag har fått chansen till båda och tänker ta vara på det så gott jag kan. Ibland är det bara att bita ihop och köra, i slutändan är det värt det!

Om Filip Dikmen:

Filip Dikmen är instagramsuccén från Landskrona som kombinerar en karriär inom komedin med juridikstudier vid Handelshögskolan i Göteborg. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.