Charles Sinclair och Poyan Karimi. Foto: Stefan Mathisson

Handelsstudenterna startade talangjakt

Handelsstudenterna Charles Sinclair och Poyan Karimi tröttnade på de stora rekryteringsföretagens stela arbetssätt och valde att starta sin egen arbetsförmedling.

Läs mer

Åsa Hansson, Anton Marmelid och Ebba Jacobsson. Bakgrundsillustration: pontus Börjesson

De klättrar i kårkarriären

Många talar om engagemang och var man kan komma efter studierna. Men även under studietiden är möjligheterna många. Spionen har pratat med tre personer som gör kårkarriär.

Läs mer

Emmy Rasper, före detta JMG-student, är känd för sin raka attityd som programledare  i Språket och Ring P1 i Sveriges Radio. Foto: METTE LINDBERG

Journalisten som vet vad hon vill

Emmy Raspers raka attityd har blivit ett signum i radioprogram som Ring P1 och Språket. Men från början var den före detta JMG-studenten blyg.

Läs mer

Lina Blomdahl skippade arbetsförmedlingen och läste en praktiktermin istället. Den ledde till en projektanställning. Foto: Daniel Wirgård

Praktikterminen gav  två jobb

Efter examen kändes jobbsökandet hopplöst. Då läste personalvetaren Lina Blomdahl en fristående praktiktermin – som ledde till två jobb.

Läs mer

Religionsvetarna David Westerberg och Robert  Johansson utbildar myndigheter i religion via företaget Religionsvetarna. Foto: Stefan Mathisson

De satsar på religionen

Religionsvetarna utbildar myndigheter i religionsfrågor. Bakom företaget står tre studenter från Göteborgs universitet.

Läs mer

Under 2014 startades inte mindre än 62 000 nya företag i Sverige. Fotomontage: Stefan Mathisson

Konsten att starta eget

Fler och fler startar eget efter studierna. Men frågorna är många – hur gör man egentligen och vad man ska tänka på?

Läs mer

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.