Foto: Pexels/CC00.

Jul i Göteborg för studenter

Julen är här och många har åkt hem för att fira. För de studenter som, av någon anledning inte kan åka hem, eller inte har någon att fira jul med, kommer här några alternativ eller ställen att ta sig till i Göteborg.

Imorgon är det julafton och många har åkt hem för att fira. För vissa är det inte möjligt att vara med familjen eller att åka hem och många event och offentliga sammankomster har ställts in till följd av de restriktioner som kom under veckan.

Vid Örgryte nya kyrka arrangeras en julkonsert i samarbete med Örgryte kyrkokör klockan åtta på morgonen. Klockan elva i Oscar Fredriks kyrka vid Masthugget kan man bland annat sjunga julsånger och efter gudstjänsten är det möjligt att dricka glögg utanför kyrkan. På grund av restriktionerna tar de endast in 200 besökare åt gången. Flertalet församlingar i Göteborg välkomnar in alla för diverse andakter och gudstjänster.

Bor man hos SGS Studentbostäder i Olofshöjd håller Förtroenderådet i ett knytkalas för de studenter som stannar hemma på julafton. Temat är “Worldwide Christmas” där man tar med sig den mat som påminner om sitt hem.

Behöver du vara kvar och plugga? Samtliga av Göteborgs universitetsbibliotek är stängda under julhelgen och öppnar upp för besök den 27:e december igen. Men ditt GU-kort tar dig in på det campus du studerar vid under vanliga öppettider i helgen.

 

God jul önskar Spionen-redaktionen!

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.