Göta studentkår inför vaccinationsbevis vid evenemang

Regeringen har beslutat att från och med den första december möjliggöra användningen av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, där deltagartaket är över 100 personer. Som en följd av det, har Göta studentkår beslutat att kräva giltiga vaccinationsbevis vid evenemang med över 100 deltagare.

Göta studentkår skriver att de från och med första december kommer kräva vaccinationsbevis vid evenemang med över 100 deltagare. Beslutet fattades av presidiet för att verksamhet ska fortsätta bedrivas utan att antalet deltagare vid samtliga evenemang ska behöva begränsas.

Aktuell arrangör för ett event i Göta studentkårs regi beslutar själv om vaccinationsbevis är nödvändigt eller inte om det är mindre än 100 deltagare. Myndigheten för digital förvaltning, Digg, har tagit fram en app som heter Vaccinationsbevis verifiering. Denna app kan arrangörer använda vid event för att smidigt scanna av deltagarnas vaccinpass.

Sedan i somras har E-hälsomyndigheten gett ut covidbevis för resor utomlands. Underlaget kommer från Nationella vaccinationsregistret. Vaccinationsbevis hämtas med en svensk e-legitimation från covidbevis.se. För de som saknar e-legitimation eller folkbokföringsadress kan man beställa covidbevis på papper. Det gör man genom att fylla i en blankett som man sedan skickar till E-hälsomyndigheten.

Göta studentkår uppmanar också att medlemmar, deltagare och arrangörer att ha tillgång till handsprit eller handtvätt vid event, tvättar händerna regelbundet, och stannar hemma vid sjukdomssymtom.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.