Foto: Pexels/CC00.

Saco digitala studentmässa för studier efter gymnasiet

Imorgon börjar Svenska akademikers centralorganisations, Saco, studentmässa. Mässan äger rum den 1-3 december och kommer erbjuda inspirationsaktiviteter för den som vill upptäcka möjligheter inför en eftergymnasial utbildning. Bland andra Universitets- och högskolerådet, UHR, kommer att ha en digital monter där man kan få information om högskolestudier.

Saco Studentmässa är landets största mötesplats för studieval för dem som gått ut gymnasiet. Precis som förra året hålls mässan digitalt på grund av pandemin. UHR kommer erbjuda information och webbinarier och ger konkreta råd om anmälan till högskolestudier vid sin digitala monter. Webbinarierna kommer ta upp ett flertal teman, bland annat om antagningsstatistik, behörighet och hur man rangordnar sökalternativ. De kommer även erbjuda information angående utbytesprogram för den som är intresserad av att studera utomlands.

På mässan kommer också utställare från universitet och högskolor runt om i landet erbjuda information om deras lärosäten, bland annat kommer Göteborgs universitets studenter och studievägledare från flera utbildningar erbjuda information om vad man kan studera på universitet.

För den som är intresserad av utlandsstudier hålls ett webbinarium som informerar kring hur att gå tillväga om man vill studera utomlands genom just UHR:s utbytesprogram.Här kommer den som är intresserad att få svar på frågor om vilka möjligheter och utbud som finns, hur man anmäler sig och hur mycket det kan kosta.

För studie- och yrkesvägledare kommer det också finnas möjlighet att delta i ett webbinarium där fokus kommer ligga på de nya reglerna som gäller för antagning till högskolan och som träder i kraft 2022.

 

Läs mer om mässan här.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.