Foto: Montage. Creative commonc/CC00.

Nytt vaccinationstillfälle mot Covid-19 idag vid Göteborgs universitet

Idag erbjuder Göteborgs universitet ytterligare ett vaccinationstillfälle i form av drop-in vid huvudbyggnaden i Vasaparken. Den som inte vaccinerat sig än eller vill ta sin andra spruta kan stanna förbi från klockan nio.

Den 30:e september ordnande Göteborgs universitet en tillfällig vaccinationsmottagning mot Covid-19 vid universitetets huvudbyggnad. Totalt blev 190 personer vaccinerade.
– Vi tycker detta blev en succé. Det var många studenter som dök upp för att vaccinera sig, majoriteten av dem internationella studenter, säger Fredrik Ahl, utvecklingsledare vid GU.

Ett nytt tillfälle för vaccination mot Covid-19 erbjuds av Göteborgs universitet idag mellan klockan nio och halv ett utanför huvudbyggnaden. Alla som är födda 2005 eller tidigare är välkomna att ta sin första eller andra dos. Studenter, medarbetare och förbipasserande kan komma in och man behöver inte ha ett svenskt personnummer för att vaccinera sig.

Det var ett lätt beslut för GU och vaccinatören VaccinDirekt att skapa ett nytt tillfälle för att ge studenter och medarbetare en möjlighet att vaccinera sig.
– Vaccinatören gav oss ett tydligt mål kring antalet personer som vi behövde uppnå för att de skulle erbjuda oss ytterligare ett tillfälle. Detta uppnådde vi med råge, så det var ett väldigt lätt beslut att ta, säger Fredrik Ahl.

Det är svårt att säga huruvida detta tillfälle också blir en framgång.
– Men vi hoppas ju på att det kommer ungefär lika många, som antingen vill ta sin andra dos eller de som ännu inte vaccinerat sig. Det är även öppet för allmänheten, så den som går förbi kan droppa in snabbt om de har tid, säger Fredrik Ahl.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.