Illustration: Ibou Gueye.

Vårterminen är slut - idag börjar sommarkurserna och förberedelserna inför hösten

Nationaldagen markerade även ett slut på vårterminen och medan vissa nu tar ett efterlängtat sommarlov, börjar andra redan idag sin första dag på en av GU:s många sommarkurser. Och även om hösten känns långt bort så bör du inte koppla bort helt. Än återstår några viktiga datum att hålla koll på för dig som ska plugga i höst - Spionen har sammanställt en översikt.

Idag den 7 juni startar flera av GU:s sommarkurser. Vissa håller på ända fram till dagen innan höstterminen, den 29 augusti, andra är bara några veckor långa. Du som missat att söka till i år får en ny chans kanske redan till hösten. Här kommer några viktiga datum att hålla koll på!


5 juli
- sista kompletteringsdag för dig som går ut gymnasiet eller vuxenutbildning efter sista anmälningsdag
16 juli - antagningsbesked med svarskrav 
23 juli - sista svarsdag
29 juli - andra antagningsbeskedet


Höstterminen 2021 startar den 30 augusti och avslutas den 16 januari
Vårterminen 2022: 17 januari–5 juni
Höstterminen 2022: 29 augusti–15 januari

Kom ihåg att vissa av utbildningarna kan starta och avsluta på andra datum. Håll därför extra koll på vilka terminstider som gäller för just din utbildning. Du kan också kontakta den institution som har din utbildning för att få veta mer.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.