Handels IF i samband med gårdagens Quizjogg. Foto: Mattias Kristensson.

Handels IF engagerar studenter med quizjogg

Igår anordnade Handels IF Quizjoggen för första gången. Tävlingen gick ut på att i mindre grupper springa en runda på cirka fyra kilometer med målgång vid Skansen Kronan. I vinstpotten finns fina vinster värda 1700 kr.

I flera år har föreningen Handels IF hållit i Måndagsjoggen, ett tillfälle där kårmedlemmar i Handelshögskolans i Göteborg studentkår, HHGS, samlas och joggar tillsammans. Under pandemin bestämde de sig för att modifiera konceptet och lägga till ett quiz för att hålla studenter engagerade. Intresserade anmälde sig via en digital anmälan och blev sedan indelade i grupper om åtta personer. Grupperna hade olika starttider för att säkerställa att man höll avstånd.
– Det är ett bra och lugnt sätt att engagera studenter där de får lära känna varandra i samband med en joggingtur och ett quiz, säger Mattias Kristensson, ordförande för Handels IF.

Quizjoggingrundan bestod av fyra olika stationer. Vid respektive station var några medlemmar ur Handels IF utposterade för att ställa frågor till deltagarna och i varje jogginggrupp fanns ytterligare medlemmarna. Ett engagemang och medlemsdeltagande som verkligen krävdes för att genomföra eventet, inte bara under joggingturen men även i förberedelserna inför med marknadsföring och en hel del annat praktiskt.
– Söktrycket var inte jättehögt, fastän vi marknadsförde oss mycket. Det kan bero på grund av att det kommit mycket info från olika kårer det senaste, och det här eventet kan ha kommit att bli ett i mängden. Vädret var inte med oss heller, men responsen vi fick från deltagarna var positiv, säger Mattias Kristensson.

De som deltog var intresserade av att vara med igen och efterfrågade bland annat andra frågekategorier kategorier som musik och film. Den positiva respons Handels IF fått bäddar för ytterligare tillfällen inom kort. Vinnaren av gårdagens jogg utses senare i eftermiddag.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.