Foto: Johannes Norlander Arkitektur.

Handelshögskolan får nya lokaler

Det är nu klart att Handelshögskolan kommer få en ny byggnad. Göteborgs universitet och Akademiska hus har undertecknat ett hyresavtal som innebär att ombyggnaden planeras att stå klar 2025. Akademiska hus satsar 529 miljoner kronor på projektet och bygget kommer att omfatta 10 800 kvadratmeter med åtta våningsplan.

Till år 2025 kommer Handelshögskolan i Göteborg ha byggts om. Tanken med ombyggnationen är att fortsätta utveckla utbildningen och forskningen som sker på på Handelshögskolan inom ekonomi och juridik.
– När nu Handelshögskolan bygger nytt mitt i myllret på Vasagatan, är det ett steg i att utveckla kunskapsstaden Göteborg så att våra studenter och medarbetare även i framtiden bidrar till ett levande stadsliv. Vi vill att våra lokaler ska vara inbjudande och fungera som mötesplatser mellan akademi och samhälle, vilket Handelshögskolan kommer bli ett bra exempel på, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet i ett uttalande på GUs hemsida.

Den nya byggnaden kommer att ha en ny huvudentré, två hörsalar, studentservice, studentarbetsplatser, café och kontor. Akademiska hus rapporterar att de material som har hög klimatpåverkan exempelvis marmorgolv, kalkstensfasad och granitsten återbrukas för att återanvändas i andra byggprojekt. Exempelvis kommer marmorgolvet från den gamla byggnaden att användas till en gångbro i den nya byggnaden för Handelshögskolan.

Utöver Handelshögskolan nya lokaler kommer byggnaden också utgöra en av Västlänkens uppgångar, nämligen station Haga.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.