Foto: Johan Wingborg/GU.

Avslutningsceremonin ställs in

Avslutningsceremonin för de studenter som avslutar kandidatprogrammet och masterprogrammet i offentlig förvaltning i vår, är inställd.

Ceremonin skulle äga rum den 9 juni 2021 i Aulan Vasaparken, men på grund av den rådande pandemin blir årets studenter utan det högtidliga firandet.

Att ytterligare traditionsenliga avslutningsceremonier som brukar hållas i Aulan Vasaparken ställs in, är högst troligt med tanke på den rådande pandemin. 
- Som det ser ut nu med alla restriktioner, kan inga fysiska ceremonier hållas. Alla avvaktar just nu med hur de ska göra. Antingen ställs ceremonierna in eller så funderar man på att hålla en digital ceremoni istället. Tredje alternativet är att skjuta upp dem, men de som redan nu funderat över att skjuta upp ceremonierna till november månad, är inte helt säkra på att de blir av ens då, säger Sophie Gräsberg som är kommunikatör för Göteborgs universitet.

En hälsning från förvaltningshögskolan kommer att skickas ut till alla studenter som avslutar sina program under vårterminen 2021. Institutionen kommer fortfarande utse utmärkta uppsatser som tidigare år och skicka ut blommor och diplom till de studenter som får utmärkelsen. Uppsatserna kommer också uppmärksammas på Göteborgs universitets hemsida.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.