Foto: Johan Wingborg/GU.

GU utlyser ny stipendiumomgång med anledning av covid-19

I juni förra året införde Göteborgs universitet stipendiet “The Covid-19 Financial Aid Scholarship”. Syftet var att stödja de studenter som är avgiftsskyldiga och som på grund av pandemin hamnat i kläm. Nu förlängs stipendiet med en ny omgång under vårterminen 2021.

Ett beslut om att på nytt utlysa stipendiet, fattades av rektor Eva Wiberg 28 januari. Stipendiet, som är på en summa om 15 000 kronor, riktar sig till avgiftsskyldiga studenter som studerat under hösten 2020 och fortsätter sina studier under vårterminen 2021. Just den målgrupp som omfattas av stipendiet är i många fall beroende av extrajobb och saknar tillgång till det svenska socialförsäkringssystemet. 
– Precis som vi resonerade då, ser vi att avgiftsskyldiga programstudenter fortsatt har en ansträngd situation. Vi värnar om våra internationella studenter och hoppas detta kan göra deras situation något lättare, säger rektor Eva Wiberg i ett uttalande på universitetets hemsida.

Om man som student redan får hela sin avgift täckt av annat stipendium, är man inte berättigad “The Covid-19 Financial Aid Scholarship”. GU räknar med att mellan 250 och 300 studenter kommer att ansöka och sista ansökningsdagen är 15 februari.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.