Foto: Privat.

Spionens redaktion får en ny medarbetare!

August Bergstrand är studenten från institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG, som under vårterminen förlägger sin praktik på Spionen. Vem är han och vad ser han fram emot att bevaka under sin tid på Spionen?

August, berätta om dig själv!
Jag är en helt vanlig 21-årig kille som gillar att träna och umgås med polare. Jag tävlar i friidrott där jag håller på med slägga, spelar trummor och så pluggar jag till journalist förstås också. Om inte något av detta upptar min tid så är jag med vänner eller pluggar. Just det, jag har ju ett extrajobb också där jag kör och leverera matkassar till folk.

Så du har ett extrajobb och tränar på elitnivå och pluggar heltid - hur hinner du med allt?
Haha, jag antar att det är bara att planera och bara göra de sakerna du måste göra, även om det kan vara jobbigt och stressigt.

Det där med slägga, hur kommer det sig att det blev just det? Hur bra är du?
Jag spelade basket när jag var yngre och när det blev sommaruppehåll från de träningarna,  gjorde jag inte så mycket mer än spelade datorspel! Så jag följde med min storasysters träningar, hon höll på med diskuskastning. Jag fastnade aldrig riktigt för diskus, men av någon anledning så testade jag att kasta slägga istället och det blev på något sätt min grej. I somras tog jag bronsmedalj på Junior-SM.

Wow! Grattis till det! 
Tack, tack!

Varför journalistik?
Jag ville plugga något efter gymnasiet, men visste inte riktigt vad. Så jag sökte till journalistprogrammet för jag tänkte att det var något som kanske passade mig eftersom jag gillar att skriva. Och det passade mig helt klart för nu är jag här!

Är det något särskilt som du som student var intresserad av som du vill titta närmare på under din tid på redaktionen? 
Det är alltid intressant att se hur enskilda studenter lever och sköter sina studier. Alla har olika förutsättningar. Vissa har flyttat från andra städer, eller till och med länder för att studera i Göteborg. 

Hur tycker du att Göteborgs studentliv har varit hittills?
Jag har faktiskt varit lite tråkig och inte deltagit så mycket i fester och liknande kopplat till GU, men annars tycker jag att studentlivet verkar väldigt bra i Göteborg! När de/vi tillslut hittar ett boende! Studentkårerna bidrar med roliga evenemang och gemenskap.

Och hur står sig Göteborgs universitet som lärosäte, tycker du?
Väldigt bra! Det är så otroligt stort och omfattande, allt känns professionellt och det finns så mycket att välja på, och så finns det alltid någon att vända sig till om man skulle behöva hjälp med plugget eller andra saker som har med skolan att göra.

Andra bevakningsområden som intresserar? Varför?
Jag har alltid varit lite av en nörd när det kommer till Uppdrag granskning. Det är spännande med stora avslöjanden och djupgående journalistik. 

Hur lever du nu under corona?
Jag försöker träffa mina vänner så mycket som möjligt, det blir ju alltid i små sällskap och så, men det funkar helt klart! Jag kan träna som innan, som tur är. Det jag dock saknar så himla mycket är friheten att inte behöva tänka på att hålla avstånd och att bara kunna gå ut på helgerna, eller resa! Men det är väl sånt som egentligen alla suktar efter nu. 

Var tror du att du är om fem år? 
Haha! Jättesvår fråga… Jag tror helt klart jag kommer jobba med journalistik eller kommunikation och förhoppningsvis fortsätter jag utvecklas inom det. Men jag hoppas också kunna fortsätta tävla i friidrott på hög nivå!

Välkommen August!

Tipsa August om nyheter och annat som vi kan skriva om genom att mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.