Foto: Pexels/CC00.

Följ presidentvalet i USA med Spionen och Utrikespolitiska föreningen Göteborg

Natten mellan tisdag och onsdag ställs president Donald Trump mot demokraternas presidentkandidat Joe Biden när USA går till val. Under tisdagen kan du följa det amerikanska presidentvalet tillsammans med Spionen och Utrikespolitiska föreningen som mot kvällen kommer att ta över våra sociala kanaler och rapportera om valet.

Under tisdagen får du som läsare bekanta dig med Utrikespolitiska föreningen Göteborg som under ledning av ordförande Matilda Ilander kommer att ta över Spionens sociala kanaler för att analysera, rapportera och uppdatera er om det amerikanska presidentvalet som avgörs under natten.

Se till att följa oss på Instagram: @tidningen_spionen och på vår Facebooksida Götheborgske Spionen: @gbgspionen där vår digitala valvaka kommer att äga rum under kvällen. Valvakan sätter igång i eftermiddag vid 16-tiden och avslutas med en summering på onsdagsmorgonen då ett avgörande är på plats.  

Fram till att valvakan i våra sociala kanaler startar kommer vi att publicera en kort intervju med Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och valexpert, som svarar på frågor inför valet och ett inlägg från Utrikespolitiska föreningen som kommer att ge en presentation om sig själva och varför presidentvalet i USA är relevant för oss i Sverige att bevaka. Missa inte detta!

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.