Foto: Eva Dahlin/UHR.

Platser kvar till höstens högskoleprov

Trots hårt söktryck under förra veckan finns det fortfarande provplatser kvar till höstens högskoleprov. Anmälan stänger senast imorgon den 1 oktober eller när platserna är fyllda.

I fredags förra veckan öppnade anmälan till högskoleprovet den 25 oktober. Högskoleprovet kommer i år att genomföras med två begränsningar - högst 27 600 deltagare och endast personer som sedan tidigare inte har ett giltigt provresultat kommer att få skriva provet. Detta för att provtillfället ska kunna genomföras på ett smittskyddssäkert sätt i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

När anmälan öppnade i fredags meddelade Universitets- och högskolerådet, UHR, att nästan dubbelt så många personer köade till provet som det finns platser. Trots det hårda söktryck som varade under fredagen och helgen är de 27 600 platserna ännu inte fyllda vid alla provorter.

En av de provorter som fortfarande har lediga platser är Göteborg som tilldelades 3100 provplatser av UHR och högskoleprovets samordnare. På morgonen den 30 oktober fanns enligt anmälningssidan till högskoleprovet fortfarande 260 lediga platser kvar i Göteborg.

Anmälan till högskoleprovet stänger senast imorgon den 1 oktober eller när alla platser är fyllda. För att göra din anmälan registrera dig på högskoleprov.nu . 

Här kan du läsa vår tidigare rapportering om högskoleprovet 2020 : 

Fusk, överbelastning och tusentals fler sökande än tillgängliga platser till högskoleprovet
Högskoleprovet blir av den 25 oktober
Högskoleprovet kan komma att bli av den 25 oktober
Nytt beslut - inget högskoleprov i höst


Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.