Foto: Eva Dahlin/UHR.

Högskoleprovet blir av den 25 oktober

Idag meddelar Universitets- och högskolerådet, UHR, att höstens högskoleprov hålls söndagen den 25 oktober. Höstens prov kommer endast att kunna skrivas av personer som sedan tidigare inte har ett giltigt provresultat och antalet provdeltagare begränsas till 27 600.

Höstens högskoleprov blir av den 25 oktober meddelar idag Universitets, och högskolerådet, UHR efter att regeringens nationella samordnare Peter Honeth haft en dialog med landets högskolor och universitet om hur att anordna ett smittskyddssäkert prov. 
– Det är viktigt att så många som möjligt av dem som behöver högskoleprovet för att kunna söka till högskolan inför vårterminen får chans att skriva provet. Eftersom antalet platser kommer att vara begränsat är det viktigt att endast de som verkligen behöver ett provresultat anmäler sig till provet, säger Peter Honeth i ett pressmeddelande från UHR. 

För att kunna genomföra högskoleprov med begränsningarna fattade regeringen tidigare idag en förordningsändring och efter tidigare beslut från regeringen har även giltighetstiden för provresultaten förlängts från fem till åtta år. 

Högskoleprovet som i vanliga fall genomförs på 120 orter runt om i landet kommer att begränsas och platserna kommer att fördelas i turordning till de anmälda. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.