Foto: Pexels/CC00.

Universitetet ger råd om hur att bäst plugga hemma

Göteborgs universitet lämnade tidigare i veckan besked om att distansundervisningen förlängs till och med den 31 oktober. På sin hemsida ger universitet råd och tips på hur du bäst pluggar hemifrån.

I måndags meddelade Göteborgs universitets rektor Eva Wiberg att höstterminen 2020 startar med undervisning på distans. För att underlätta distansstudier ger GU tips på hur du skapar bäst förutsättningar för studier på distans. Här är några av tipsen men du hittar fler råd på www.studentportalen.se . 

Gör upp ett studieschema. Det första du kan bestämma är om du vill ha ett dagsschema eller ett veckoschema. Utgå från vad som fungerar bäst för dig. Heltidsstudier är beräknade till 40 timmar i veckan, vilket ska vara ditt riktmärke för din planering.
Gör en checklista med dina göromål för dagen, bestäm en tid när du börjar att studera och även när du ska sluta studera.
Schemalägg pauser och lunch, sätt upp mål och delmål som du kan ha varje vecka eller i varje kurs. 

För studenter med läsnedsättning anordnar idag Service för dig med läsnedsättning en föreläsning via Zoom kl.15:00 om hur att plugga mer smart och effektivt på distans. Under föreläsningen får du bland annat veta hur du kan lyssna på text med talsyntesen Tortalk och plugga i tidsblock. Du hittar länken till föreläsningen på Zoom och här kan du se fler öppna föreläsningar som universitetsbiblioteket arrangerar. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.