Foto: Violetta Kovacka.

GU uppmanar till ansvarsfullt valborgsfirande

Göteborgs universitet följer VG-regionen och Göteborgs stads rekommendationer om att uppmana till ett lugnt firande på distans.

Sveriges stora universitetsstäder har, i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bett sina studenter att undvika fester och folksamlingar. EGöteborgs universitet går nu ut med en skriftlig uppmaning om att följa regionens smittskyddsläkares direktiv och rekommendationer. Chalmerscortègen, firandet i Trädgårdsföreningen och stadens majbrasor är inställda för att minska smittspridningen av covid-19.

För den som, trots avrådan, vill ge sig ut på valborg uppmanar GU att regionens råd följs. Förutom att rekommendera firanden i närområden och för de som vill fira utomhus, att undvika de centrala delarna av staden uppmanar man till följande:

  • Var utomhus
  • Undvik trängsel – håll avstånd
  • Gå eller cykla hellre än att åka kollektivt, särskilt om det är många ombord
  • Dela inte flaskor, cigaretter, chipspåse och annat som kan sprida smitta
  • Om du är det minsta förkyld, stanna hemma.

 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.