Foto: Privat.

Möt Gus nya viceordförande

Hur känns det nya jobbet, vad vill hon genomföra under terminen och får henne att skratta hysteriskt? Vi har tagit pulsen på Julia Nyberg som tar över som ny viceordförande för Göteborgs universitets studentkårer.

Hur känns det nya jobbet?
Det känns väldigt bra och roligt att komma in i arbetet på Gus. Jag är här nu på deltid resten av terminen och på heltid under sommaren. Det blir nog lite mycket att göra ett tag här men jag har stora förväntningar på att det ska gå bra. 

Vilka förväntningar har du på uppdraget som vice ordförande?
Eftersom jag kommer in sent under verksamhetsåret så är möjligheterna lite begränsade. Jag har en förhoppning att kunna stödja ordförande i den löpande verksamhet som finns och att under sommaren kunna ta tag i lite större projekt som blivit liggande. Men det jag med säkerhet kan säga är att min förväntning är att ha kul tillsammans med de fina kollegor som finns här på Gus och avsluta verksamhetsåret på ett bra sätt. 

Vad vill du genomföra under verksamhetsåret?
Jag vill gärna se över lite dokument som inte blivit uppdaterade på länge och bland annat sammanställa en handbok för studentarbetsmiljöombud, istället för de spridda lathundar och riktlinjer som finns idag. Jag hoppas också på att få in lite nya idéer kring kommunikation och informationsutskick till våra engagerade studenter. 

Vad gjorde du innan du påbörjade uppdraget för Gus?
Just nu är jag student på kandidatprogrammet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap och håller på att avsluta mitt examensarbete parallellt med uppdraget. Tidigare har jag även varit ordförande på Göta studentkårs Humanistsektion. 

Var det självklart för dig att söka posten som vice ordförande?
Ja jag tycker jag passar bra in i rollen som vice ordförande och med min tidigare erfarenhet både som heltidare och involverad i olika studentpolitiska frågor så blir det lättare att plocka upp bollen så här sent på verksamhetsåret än om man hade varit helt färsk. 
 

Gus viceorförande 2020

Ålder: 26 år.
Intressen: Jag ägnar mig mycket åt måleri, kultur och filosofi! På internet streamas podcasts, stand-up och bon appetites youtubekanal.  
När grät du senast: När jag satt i självkarantän och saknade solen och mina vänner så kom det en tår eller två, det kan jag erkänna!
Vad får dig att skratta hysteriskt: Absurd humor under flamsig stämning med goda vänner
 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.