Valborgsfirandet 2020 ställs in

Göteborgs universitets årliga Valborgsfirande i Trädgårdsföreningen ställs nu in på grund av covid-19 och risken för smittspridning, det meddelar Dennis Dehiller som är eventansvarig för Göta studentkår vid Göteborgs universitet.

Det traditionsenliga firandet av Valborgsmässoafton i Trädgårdsföreningen arrangeras av Göteborgs universitet tillsammans med Göta studentkår, Handelshögskolan i Göteborgs studentkår och Sahlgrenska akademins studentkår och lockar varje år ett stort antal åskådare.

Firandet innefattar bland annat Valborgståg, tal från rektorn, musik, körsång och utdelning av Göteborgs studenters stora pris Guldtummen som delas ut av Spionen, K103 studentradio och Chalmers studenttidning Tofsen. Även prisutdelningen av Guldtummen uteblir med anledning av det inställda firandet.

Det här är första gången som GU:s Valborgsfirande ställs in. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.