Foto: Privat

Rebeccas studier inställda på grund av rädslan för Coronavirus

Rebecca Huynh från Göteborg är på The Chinese Univeristy of Hongkong för att fullfölja sitt andra år av studier i Systemvetenskap. Med anledning av Coronavirusets utbredning har studierna ställts in till och med den 17 februari. Rebecca förklarar att studenterna på hennes campus fått direktiv från lärosätet att mer eller mindre hålla sig isolerade för att inte riskera smittspridning. Följ Rebeccas dagliga uppdateringar på vår Instagram tidningen_spionen!

Rebecca Huynh är 23 år och läser Systemvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon åkte till Hongkong redan i augusti 2019 och var med om den turbulenta kravalltiden. Trots oroligheterna valde Rebecca att fullfölja sitt utbytesår och stanna kvar även under våren 2020. Nu har dock oron om Coronavirusets spridning nått hennes campus och studiestarten har preliminärt skjutits på fram till den 17 februari.

– De vill inte att folk som eventuellt bär på viruset ska komma tillbaka hit, säger Rebecca Huynh.

Följ hennes dagliga uppdateringar från Hongkong på vår Instagram och Facebook.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.