Foto: Samuel Peterson / Spionen arkiv.

Nu kan du söka till sommarens kurser

Idag öppnar ansökan till sommarterminen 2019. Under sommaren kan du bland annat läsa ett flertal språkkurser, dans, drama, fotografi och floristik.

Anders Bohm, sektionschef på sektionen för antagning vid utbildningsenheten, säger att det inte är något som sticker ut i utbudet mot tidigare år, men att sommarkurserna fortsatt väntas vara populära.
– Förra året hade vi ungefär 4000 ansökningar till sommaren. Just i år minskade dock ansökningarna till vårterminen något, men det är inget vi tror kommer påverka sommaren, säger han.

Utbudet består i år av 44 kurser, där såväl korta kurser på fem poäng som heltidsstudier på 15 poäng ingår. För den som vill studera språk finns kurser i franska, grekiska, ryska och latin. För den som inte är så sugen på att sitta i skolbänken under sommaren erbjuds två fältkurser i arkeologi där studenterna får delta i en utgrävning. Andra kurser som erbjuds är juridisk grundkurs, digital fotografi och elementär talteori.

Ansökan är öppen från idag och fram till den 15 mars. Antagningsbeskedet kommer den 29 april. Notera att vissa kurser kräver förkunskaper för behörighet.

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.