Foto: Privat.

25-års jubileum för arbetsmarknadsdag för IT-studenter

Gösta studentförening anordnar för 25:e året i rad en arbetsmarknadsdag där studenter får möta potentiella arbetsgivare och komma i kontakt med IT-branschen som väntar efter studierna. I år håller man till på Science Park på Lindholmen och förutom utställare på plats anordnas gästföreläsningar och ett avslutande mingel. Projektledaren Andreas Ågren berättar mer om morgondagen.

Finns det något som sticker ut lite extra på tisdag?
– Gösta gör ännu ett rekord med hela 47 företag! Det som sticker ut och är extra roligt varje år är den gemytliga stämningen som vi på Gösta gärna stoltserar med. Den kanske viktigaste funktionen med Gösta är att erbjuda en möjlighet att bygga hållbara, långsiktiga och förhoppningsvis även lyckade relationer mellan företagen och våra studenter.

Skiljer sig årets event något från förra årets?
– Största skillnaden från förra året är att mässan kommer hållas på Lindholmen Science Park, vilket har gett oss möjligheten att ta in ännu fler företag. Detta ser vi som en möjlighet att få mer varians på företagen så att studenter kan hitta företag inom olika områden.

Hur många besökare räknar ni med?
– Vi räknar med 700-1000 besökare i år men givetvis hoppas vi på fler.

Vad får man som student ut av den här kvällen?
– IT-arbetsmarknadsdagen Gösta handlar framförallt om att bygga nätverk på sikt. Även om IT-arbetsmarknadsdagen av naturliga skäl handlar mycket om IT och därtill kopplade områden, är vi i Gösta måna om en bibehållen balans: hit kommer globala, nationella och lokala företag och egentligen från alla branscher. Visst, IT är i fokus, men det är ju något som alla arbetar med idag. Vi eftersträvar en stor variation vad det gäller företag och organisationer som deltar. Och vi hoppas studenterna som besöker mässan ska hitta ett företag som erbjuder precis just det som dem efterfrågar!

Dessutom arrangerar vi en mycket uppskattad mingelkväll efter själva mässan, då ett visst antal studenter får möjligheten att lära känna tolv företag lite bättre under avslappnade former. Precis som tidigare år kan vi garantera en imponerande och spännande samling företag och organisationer på jakt efter framtida IT-medarbetare.


Arbetsmarknadsdagen arrangeras på tisdag den 13 februari. Mer information om dagen hittar du här.
 

Andreas portratt
Andreas Ågren, projektledare för IT-fakultetens arbetsmarknadsdag.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.