Foto: Johan Wingborg/GU.

Trots skärpta råd - GU samlade 150 studenter i sal för tentamen

Strax innan jul skärpte Göteborgs universitet det tidigare inriktningsbeslutet men trots det samlas idag 150 studenter för att skriva tentamen. Ett beslut man fattat efter att kurs- och institutionsledning bedömt att en rättssäker examination med salstentamen krävs för den aktuella kursen.

Läs mer

Montage: Stefan Ideberg/GU, Pixabay.

Skärpta råd vid GU

Göteborgs universitet har fattat beslut om att ytterligare skärpa det aktuella inriktningsbeslutet med anledning av den ökade smittspridningen i Västra Götalandsregionen. Det här är vad som gäller till och med den 24 januari. 

Läs mer

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen engagerar GU:s kårer

Insamlingsevenemanget Musikhjälpen äger rum i december varje år och samlar in pengar till en internationell undangömd katastrof. Årets tema "Ingen människa ska lämnas utan vård" har engagerat många av Göteborgs universitets studentkårer och utskott.

Läs mer

Foto: Maria Cruseman.

SFS träffar Kronprinsessparet med anledning av coronapandemin

Igår släppte Sveriges förenade studentkårer, SFS, en rapport om hur studenter och högre utbildning påverkats under coronapandemin. Senare idag kommer SFS presidium att träffa kronprinsessparet i ett digitalt möte för att diskutera situationen för studenter och utbildningsläget vid svenska lärosäten.

Läs mer

Foto: Natalie Greppi.

Antalet antagna till högskoleutbildningar fortsätter att öka

Intresset för studier på högskola och universitet fortsätter att öka. Det märks inte minst på antalet antagna till vårens utbildningar som har ökat med 10 procent jämfört med våren 2020. En stor ökning sker nu i åldersgruppen 30-45 år meddelar Universitets- och högskolerådet.

Läs mer

Foto: Johan Wingborg/GU.

Från folkbildare på twitter till pandemiguru

Agnes Wold är överläkare och professor vid Göteborgs universitet som gjort sig känd för allmänheten genom sitt engagemang som folkbildare. Inte minst under den pågående pandemin då hon blivit känd som hela Sveriges “coronapedagog”. För sin insats har hon tilldelats hedersutmärkelsen Årets Göteborgare.

Läs mer

Montage: Pixabay/Pexels / Creative Commons CC00.

Internationaliseringen påverkas kraftigt av pandemin

Internationalisering av universitet och högskolor har påverkats kraftigt i spåren av coronapandemin. Det visar universitets- och högskolerådets rapport från forum för internationaliserings senaste hearing där pandemins effekt på internationalisering vid högre utbildning presenterades.

Läs mer

Foto: Pexels / Creative Commons CC00.

GU fattar nytt beslut kring salstentor

Efter att ha infört ytterligare restriktioner och ett nytt inriktningsbeslut för höstterminen fattar nu Göteborgs universitet beslut kring salstentor. Från och med den 24 november begränsas tentamensskrivningar i Viktoriasalen och digitala tentor i hemmiljö utökas.

Läs mer

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.