Enkät

Foto: Violetta Kovacka.

Är du medlem i SAKS och vad vet du om kårens verksamhet?

Under 2017 har vi tittat närmare på de fyra studentkårerna vid Göteborgs universitet. Sist ut i följetongen är Sahlgrenska akademins studentkår - SAKS. I samband med detta gav vi oss ut till kårens institutioner för att höra vad studenterna vet om kårens verksamhet och uppdrag.

 Frågorna:
1. Är du medlem i SAKS?
2. Vad vet du om kårens verksamhet?

 carolinelandén saks IMG 5125

Caroline Landén, 23 år, läser arbetsterapeutprogrammet.
1. Ja, det är jag och jag har varit medlem i kåren sedan 2,5 år tillbaka. Jag gick med för gemenskapens skull - för att träffa andra studenter och vara med på olika evenemang och aktiviteter.
2. Det vet jag inte så mycket om för jag har inte satt mig in i det så mycket. Vi fick en del information i början av utbildningen.

Abdullah Jazzaa IMG 6161

Abdullah Jazzaa, 21 år, Receptarieprogrammet.
1. Nej men jag är medlem i Göta studentkår. Jag gick framförallt med för att få tre gratismånader hos SGS studentbostäder.
2. De ordnar med bland annat aktiviteter, studentrabatter och de backar studenter om tvistefrågor uppstår mellan studenter och lärare.

paularoutier IMG 7886
 

Paula Routier, 23 år, Mastersprogram i global hälsa.
1. Jag har varit medlem sedan jag började plugga i augusti fast egentligen råkade jag av misstag gå med redan i april. När jag sökte runt efter utbildningar på GU:s hemsida kom det upp information om att man kunde gå med och eftersom att jag trodde att det var en förutsättning för att kunna studera här gick jag då med.
2. Inte så mycket för att vara ärlig men jag vet att man kan få hjälp om det uppstår problem under utbildningen.

 linnéacarlsson IMG 7890

Linnéa Carlsson, 26 år, Mastersprogrammet i global hälsa.
1. Ja, sedan jag påbörjade min utbildning i september. Det var framförallt för att jag trodde att jag skulle få rabatt på fysiken men det visade sig att alla studenter får rabatterat träningskort och inte bara Saks-medlemmar.
2.Tyvärr inte så mycket men jag har inte heller satt mig in i det. Jag vet att de säljer kurslitteratur och så har de sina kaffedagar. Jag tycker att de syntes en del i början av terminen och då höll de bland annat i en rundvandring. 

abdulkadirismail IMG 7896

Abdulkadir Ismail, 30 år, fristående kurs i kvantitativa och kvalitativa metoder.
1. Nej, jag läser fristående kurser och känner att jag är här en alldeles för kort tid för att gå med. Det känns som att studentkåren finns till för de som är här en längre tid och kanske läser ett helt program.
2. Jag vet inte så mycket om kåren men har genom mina kursare fått veta att de bland annat anordnar aktiviteter och stöttar studenter på olika sätt. 

adamsjoholm IMG 7904

Adam Sjöholm, 22 år, Sjuksköterskeprogrammet.
1. Jag är med i kåren sedan två terminer tillbaka och jag gick främst med för att få extra köpoäng till SGS studentbostäder.
2. Jag vet inte jättemycket om kåren för jag har inte satt mig in i det men jag har ju sett dem på skolan och vet var de har sin expedition.

hannaagren IMG 7910

Hanna Ågren, 21 år, Sjuksköterskeprogrammet.
1. Nej, jag är inte med i kåren men jag var medlem under termin 1 för att få kötid till SGS och få billigare inträde till fester som de anordnade. Nu har jag gått ur och har ordnat ett förstahandskontrakt på egen hand.
2. Jag vet att de jobbar för att studenter ska få det bättre men mycket mer än så vet jag inte. 

josefinvingren IMG 7917

Josefin Vingren, 21 år, Sjuksköterskeprogrammet.
1. Jag gick med när jag började plugga vilket var för ett år sedan. Framförallt gick jag med för att få extra ködagar till SGS studentbostäder.
2. De anordnar events och jag tycker att man hela tiden ser affischer i skolan på olika aktiviteter som de fixar.  Jag tycker att de är lagom synliga men jag vet tyvärr inte så mycket om dem, jag hänger inte i de kretsarna. 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se