Reportage, RIU studenter

”Sporten är det jag prioriterar”

Martin Appelgren är 26 år och läser fjärde terminen på Logistikprogrammet med inriktning mot civilekonomi på Handelshögskolan. Parallellt med det är han tillsammans med sin ”partner” det högst rankade paret på Beachvolleyboll i Sverige.

 

Hur fick du reda på att Göteborgs universitet var ett RIU-universitet? 
– Det var nog på höstkanten 2015. Jag mailade lärarna för de olika kurserna jag skulle ha på våren 2016 och frågade om det var möjligt att flytta på tentor och om det var okej att jag gjorde vissa grupparbeten på egen hand, eftersom jag är borta så mycket just på våren. Då tipsade de mig om att det här samarbetet fanns. 

Hur funkar det för dig, att kombinera sporten och studier? 
– Alltså sporten är givetvis det jag prioriterar, det är den som är överordnad. Men det har funkat bra hittills och de gånger jag behövt hjälp har jag fått det. Det har mest handlat om att flytta tentor eller kasta om vissa kurser. 

Du kämpar ganska hårt för att få det att gå ihop? 
– Ja, men det gör jag. Jag tar inget CSN, utan jobbar på centret som tränare och har några sponsorer som gör att det ändå kan gå ihop. Men det blir för mycket att bara fokusera på sporten och jag har alltid tyckt om att plugga. Fast det är ju så att ju bättre det går med beachvolleyn, desto mindre pluggar jag. Och det handlar då inte om att min ambition sänks, utan att jag i så fall reser och tävlar mer. 

Hade du kunnat plugga och träna i samma takt utan RIU? 
– Nej, jag tror inte det. Jag läser heltid, hela året, men på våren är jag borta så pass mycket att det verkligen inte hade gått. 

MARTIN APPELGREN

• Ålder: 26 år.
• Sport: Beachvolleyboll
• Läser: Logistikprogrammet

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se