Ella Ekborg

En dag vigd åt hållbarhet

Den 9 februari är det dags för Studentdagen Hållbarhet på Pedagogen. Spionen har pratat med projektledaren Ella Ekborg.

Vad är Studentdagen Hållbarhet?

– Det är en inspirationsdag inom hållbar utveckling som riktar sig till alla studenter på Göteborgs Universitet och Chalmers. Det blir bland annat föreläsningar, bokbytarevent, en fotoutställning från Spetsbergen och en ljud- och videoshow delvis baserad på data från NASA, som kommer framföras live under dagen.

 

Varför ska man komma på den?

– Därför att man får upp ögonen för hur brett hållbarhet är. Det rör sig inte bara om miljön utan även om till exempel flyktingkrisen och social hållbarhet. Dessutom får man idéer om hur man kan bli mer hållbar i sina studier och sin vardag. Man kan börja redan på plats med att exempelvis byta in en gammal bok mot en ny och äta en ekologisk semla.

Vilka hoppas du ska komma?

– Alla! Jag skulle till exempel tycka det vore jätteroligt om studenter som inte är så insatta i det här med hållbarhet kom och fick upp ögonen för hur brett det är och blev inspirerade att leva mer hållbara liv.

Det är ett årligt arrangemang. Hur skiljer sig årets upplaga från tidigare år?

– Grundtanken och formen är densamma men innehållet är nytt, med nya aspekter som lyfts av nya personer, både forskare och andra engagerade och kunniga personer. Bokbytareventet är nytt för i år, tidigare år har vi haft klädbyte. Det är också fler konstnärliga inslag i årets program än det varit tidigare: fotoutställning, liveshow och musikakt.

 Studentdagen Hållbarhet arrangeras av Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GV.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se