Dags att vakna

Vi befinner oss i en turbulent tid. Samtidigt som 60 miljoner människor, varav 28 miljoner barn, är på flykt har världen aldrig varit bättre. Fler barn än någonsin går i skolan och ändå berövas så många en trygg uppväxt. Vi har precis skrivit på Paris-avtalet, världens största klimatavtal, ändå har aldrig våra barns framtid på den här planeten varit mer osäker.

Bechdeltesta dina föreläsningar

Varje kväll läser jag med blytunga ögon godnattsaga för mina barn och allt som oftast uppstår det situationer i berättelsen där jag känner behov av att utmana de traditionella könsrollerna. 

Sveriges högskolor – statens ekonomiska livboj?

Per Aronsson och Karin Hermansson från Liberala Studenter anser att ett av landets största fastighetsbolag, statliga Akademiska hus, bör privatiseras. De vänder sig emot att staten, genom fastighetsbolaget, tjänar pengar på Sveriges högskolor. 

Bostadsbristen löses med nytt miljonprogram?

Miljonprogram istället för marknadshyror

Svaret på bostadsbristen är ett nytt miljonprogram, en reell och koordinerad insats från både stat och kommun för att bygga bort bostadsbristen, skriver studenten Nick Quantock på Spionen Debatt

Debattören RAMLA ABDULLAHI.

Lärarutbildningen saknar normkritik

Studentperspektiv och värdegrundsarbete saknas, och lärarutbildningarna måste bli mer yrkesfokuserade, skriver lärarstudenterna Ramla Abdullahi och Ellen Englund.

"Färre får chansen att läsa sommarkurser"

Sommarterminen är ett gyllene läge för studenter som vill tidigarelägga sin examen. Men på grund av ett allt snålare kursutbud är det få som får chansen, menar bland andra Saco studentråd, på Spionen Debatt

Vi behöver konkreta lösningar

Socialdemokraterna i Göteborg har gång på gång svikit sina lågt uppsatta vallöften när det gäller bostadsbyggandet i Göteborg, menar Centerstudenter.

Klyftorna, som fortfarande lever kvar sedan apartheideran, innebär att det är finansiella medel som avgör vem som har möjlighet att studera på högskola i Sydafrika. Den planerade höjningen av avgifter för högskolan inför 2016 var droppen som fick bägaren att rinna över, menar Carl Bradshaw.

Studentprotester mot mammons makt

Klyftorna, som fortfarande lever kvar sedan apartheideran, innebär att det är finansiella medel som avgör vem som har möjlighet att studera på högskola i Sydafrika. Den planerade höjningen av avgifter för högskolan inför 2016 var droppen som fick bägaren att rinna över.

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se