Foto: Jonmjo (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons.

Även Göteborgs universitet drabbas av EU-toppmötet

Kraftiga trafikstörningar väntas i Göteborg i samband med EU-toppmötet under torsdag och fredag. Mötet kommer att hållas i Eriksbergshallen på Hisingen vilket påverkar undervisningen på närliggande Campus Lindholmen.

Göteborgspolisen har tillsammans med Västtrafik och Göteborgs stad tidigare gått ut med omfattande information om att boende i Göteborg ska räkna med stora trafikstörningar för dagarna.
– De känsligaste tiderna är fredag morgon mellan klockan sju och tio samt fredag mellan klockan tolv och sex på kvällen. Då ska deltagarna transporteras från Göteborgs centrum till Eriksberg, säger polischefen Erik Nord.

Göteborgs universitets Campus Lindholmen, ligger cirka tre kilometer från Eriksbergshallen där mötet hålls. Information från universitetet har gått ut till både studenter och anställda.
– Vi har kommunicerat med kursansvariga kring vilka kurser det är som berörs i dagarna. Information har gått ut via Studentportalen och respektive lärare har sen meddelat sina studenter via tjänsten Gul, säger Carola Åbom, studieadministratör på Tillämpad IT.

Det är framförallt fredagens föreläsningar och workshops som kommer att påverkas. 
– Lärarna har ändrat och flyttat om från fredagen till nästa vecka. Det finns personal här som inte heller kommer att kunna ta sig till jobbet och då vet jag att man har föreslagit för sina studenter att jobba hemifrån, säger Carola Åbom.

Eirin Bakken är studievägledare för institutionen för Data och informationsteknik och hon meddelar att samma information förmedlats till deras studenter på både Chalmers och Lindholmen.
– Vi har inte gått ut med några särskilda åtgärder andra än just information via Studentportalen samt om att varje lärare kommunicerar vad som är lämpligast för just deras tillfällen, säger hon.

Att hela Göteborgs innerstad drabbas av mötet beror på att deltagarna ska transporteras till och från Eriksbergshallen där mötet äger rum och Gothia Towers där de bor. Mer information hittar du på Västtrafiks och Polisens hemsida. 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se