Årets sista Götavecka är nu igång

Göta studentkår har under de senaste veckorna sjösatt sin årliga informationskampanj, Götaveckan. Syftet med kampanjen är att sprida kunskap om kårens arbete och funktion. Och redan nästa vecka startar kårvalet.  

Årets upplaga av Götaveckan pågår för fullt sedan ett par veckor tillbaka. Den ursprungliga veckan har i år utökats till tre för att representanter från Göta studentkår ska hinna träffa fler studenter genom att besöka alla institutioner.
– Det är en informationskampanj där vi försöker skapa intresse och belyser kårens verksamhet ute på fakulteterna och att vi har ett kontinuerligt uppdrag som vi jobbar med under hela året, säger Tobias Karlsson, kommunikatör på Göta studentkår.

Ellinor Alvesson, ordförande för Göta studentkår, har själv varit ute och mött studenterna ute på fakulteterna:
– Responsen har varit positiv. Folk tycker det är kul att vi är ute. Det vill vi pusha på är att synliggöra vår verksamhet och finnas mer tillgängliga för studenterna, lyssna på vad de har att säga och vad de tycker är viktigt, påpekar hon.   

Kampanjen fortsätter denna vecka med diverse aktiviteter och evenemang på samhällsvetarsektionen och Pedagogen. Den 8 mars hålls bland annat en frukostbuffé och ett lunchquiz i B-huset på Pedagogen.

Nästa måndag drar också kårvalet igång. Alla medlemmar i Göta studentkår får rösta och kandidera. Senaste dag för att kandidera är den 7 mars. 

Röstningen sker på nätet via hemsidan karvalet.se.

 

Fakta om kårvalet för Göta studentkår


 • Val till kårfullmäktige sker mellan den 13-24 mars
 • Alla medlemmar i Göta studentkår får rösta och kandidera (kandidatur senast 7 mars)
 • Röstning sker via hemsidan karvalet.se

  Fakta om kårfullmäktige för Göta studentkår:

  • Göta studentkårs högsta beslutande organ
  • Sammanträder 6 gånger per verksamhetsår
  • Består av 21 ledamöter som väljs under kårvalet
  • Alla ledamöter är studenter på GU

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se