Nu är vårterminen igång

Idag startade vårterminen! Göteborgs universitets institutioner och korridorer fylldes med såväl nya som redan vana studenter. Vi träffade några av dem och frågade hur det kändes att terminen nu var igång?


1. Hur känns det att terminen nu är igång? 
2. Vilka förväntningar har du?
 

IMG 5318

 Josefin Senning, 25 år, läser Redovisning på Handels, termin 10.
1. Det är min sista termin, så det är både skönt och vemodigt. Just den här terminen känns det framförallt trist att inte ha en klass.
2. Nu väntar mycket självständigt arbete och jag hoppas att vi kan gå i mål med det. Så hoppas jag också att vi får så mycket handledning som vi behöver om vi kör fast.

 

IMG 5334

 Sasha Berntsson, 32, Socionomprogrammet, termin 6
1. – Efter 2,5 års studieuppehåll, där jag mest läst pekböcker, känns det bra att vara tillbaka men också att det bara är att kötta sig igenom…
2. – Förväntningarna är att klara den här kursen och ta mig fram till nästa del, som är en c-uppsats.

 

IMG 5362

Annika Hagberg, 33, Samhällsvetenskaplig metod (Sociologi)
1. – Väldigt kul att vara här! Det är lite som att kliva in i en ny värld. Men ja, väldigt roligt och mest läskigt.
2. – Jag har en magisterexamen i miljövetenskap från Lunds universitet. Som är en naturvetenskaplig utbildning och jag har jobbat i fem år som hållbarhetskonsult men jag vill mycket hellre söka mig mot akademien än att jobba. Så jag vill läsa den här kursen för att lära mig mer om spss och intervjumetodik framförallt och sen använda det för att få en tvärvetenskaplig doktorandtjänst inom hållbar statsutveckling. 

 

IMG 5358

Ola Österlund, 31, Socionomprogrammet, termin 6

1. – Jag har varit föräldraledig i en termin och gjort min praktik terminen innan det. Då var jag i Kina och familjen följde med. Därför känns det skönt just den här terminen att äntligen få vara på plats och plugga här. Men jag saknar min gamla klass.
2. – Hoppas att den här kursen i vetenskapsteori kommer att ge spännande diskussioner som i sin tur ger en djupare förståelse om hur kunskap är uppbyggt.

 

IMG 5327

Moa Nilsson, 25 Läser Redovisning på Handels, termin 10
1. – Den känns som en transportsträcka. Vi vill ju att det ska bli en bra masteruppsats, men det är samtidigt ett avslut och parallellt med den jobbar jag, så det ska bli skönt att få det avklarat. 
2. – Att vi ska få ihop en bra uppsats den här gången. När vi skrev kandidaten var det som att vi inte riktigt visste vad vi höll på med. Nu gör vi något som vi kommer att ha nytta av på ett helt annat sätt.

 

 

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se