Kalender

16 September 2019 - 16 Oktober 2019
 • CV-workshop

  Statsvetenskapliga institutionen erbjuder studenter vid Statsvetenskapliga institutionen att delta på CV-workshop inför kommande praktik- och jobbsökande.

  Anmäl ditt deltagande till Karin Andersson: karin.andersson@pol.gu.se .

  Var: Våning 4, Statsvetenskapliga institutionen, Sprängkullsgatan 19.

  Tider: 10:00 – 12:00

   

 • Öppet hus lärarutbildningar

  Den 23 september hålls öppet hus för dig som funderar på att utbilda dig till lärare. På plats kommer studievägledare och studenter från de olika lärarprogrammet finnas på plats för att informera om de olika lärarprogrammen och svara på frågor om utbildningen. 

  Evenemanget riktar sig både till nya studenter och till dig som är yrkesverksam i skolan men saknar lärarutbildning. Här kan du läsa mer om programpunkterna. 

  Var: Pedagogen B-huset, Läroverksgatan 15.

  Tider: 16:00 – 18:30

   

 • AW med forskare - Gamla och nya murar

  After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Den 24 september är temat murar, där bland annat betydelsen av Berlinmurens fall och byggandet av dagens murar i till exempel USA och Israel aktualiserar brännande frågor om demokrati, nationalism och mänsliga rättigheter. 

  Medverkar gör Jan Teorell, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet, Mats Andrén, professor i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, och Anja Karlsson Franck, doktor i ekonomisk geografi vid Göteborgs universitet. Moderatorn för kvällen är journalisten och författaren Mattias Hagberg.

  Var: Pustervik.

  Tider: 17:30 – 19:00

   

Om Spionen

Götheborgske Spionen (och spionen.se) är en partipolitiskt och religiöst obunden tidning som riktar sig till studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Tidningen ges ut av Tidningsföreningen Götheborgske Spionen. Huvudman för föreningen är GUS, Göteborgs universitets studentkårer.

Ansvarig utgivare och chefredaktör är Aldijana Talic.

© Copyright 2017 - Götheborgske Spionen (och spionen.se) - Webbsida byggd i samarbete med Joomlaproffs.se